Taikinassa on pelkästään ruisjauhoja, mutta ulkonnäkö ei silti ole kovin tumma. Makua siinä on enemmän kuin perinteisessä vehnäjauhopohjassa. Puhumattakaan terveellisyydestä. Puolukka sopii täytteeksi loistavasti.
Hurahdin tähän niin, että meinaan tehdä saman kakkumuodossa vaikka lähempänä joulua.
Ruisjauho näkyy taikinassa. |
Paistettu pohja kipattuna sokeroidulle paperille ja pohjapaperi irroitettuna. |
Puolukkahillo-kermavaahto-vaniljarahkatäyte |
Viivottimen avulla paperi tiukalle rullalle. |
Kelmu ympärille ja jääkaappiin maustumaan. |
Pinnalle kermavaahtoa ja puolukoita. |
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeri (vaahdota munat ja sokeri)
- 1½ dl hienoja täysjyväruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista 225 C 7 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irroita paistopaperi.
Puolukkatäyte
- reilu desi vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
- n. 200 g puolukkahilloa (lisää rahka ja hillo)
Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu rullalle. Kääri vielä kelmu päälle ja anna maustua seuraavaa päivään. Jos maltat.
Pinnalle
- vajaa desi vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- sokeria (mausta sokerilla ja pursota kääretortun päälle)
- puolukoita koristeeksi
Tässä vielä puolukkahillon ohje, tämä pitää olla tehtynä jo aikaisemmin.
Puolukkahillo
- 2 kg puolukoita
- 1 dl vettä (kuumenna puolukoita ja vettä kattilassa, kunnes nousee vesihöyryä)
- 1 kg hillosokeria (lisää sokeri ja keitä 15 minuuttia)
Anna jäähtyä puoli tuntia ja purkita sitten. Säilytä kylmässä, hillo on valmista vuorokauden kuluttua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti