30.10.2015

Halloween-täytekakku osa 2

Pehmeä suklaakakkupohja ja raikas mansikkatäyte. Muutaman kerran olen tehnyt "mustan" täytteen halloweeniksi, mutta nyt halusin raikkaaman. Kun otin täytetyn kakun jääkaapista ja avasin kelmun, oikein tuoksahti mansikka. Täytteessä on oikeita mansikoita soseutettuna, mansikkarahkaa ja mansikkahilloa.

Sokerimassaa on käytetty vain kurpitsoihin. Muuten kakun pinta on kermaa ja suklaata. Ja vielä vähän suklaata koristeissa.

Muita kuvia ja video tästä kakusta täällä.















Halloween-täytekakku

Suklaakoristeet
Sulata tummaa suklaata mikrossa ja pursota 0-tyllalla koristeet leivinpaperille. Aidan tein vapaalla kädellä, puut ja muut leivinpaperin alle laitetusta mallikuvasta. Aita kannattaa tehdä pienistä paloista, että pystyy laittamaan pyöreän kakun reunaan. Anna kovettua seuraavaan päivään.

Kurpitsat
Oranssista sokerimassasta palloja, joihin viivoja ja vihreä kanta.

Pehmeä suklaapohja
  • 80 g margariinia
  • 35 g tummaa suklaata (sulata margariini ja suklaa sekaisin mikrossa)
  • 1 1/3 dl vettä
  • 2/3 dl öljyä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl sokeri
  • 1 dl fariinisokeria (lisää vesi, öljy, jogurtti ja sokerit)
  • 2 munaa (lisää munat yksitellen)
  • 3 dl 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2/3 tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Pohjaan tekoon riittää käsivispilä, ei tarvitse sähkövatkainta, eikä yleiskonetta. Voitele ja mannaryynitä vuoka, halkaisija 20 cm. Paista 170 C 50 minuuttia.

Mansikkatäyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1 l pakastemansikoita (sulata, valuta neste pois ja soseuta sauvasekoittimella)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 2 dl mansikkarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää rahka, sokerit ja mansikkasose)
  • tilkka mansikan mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Täytä kakku nurinpäin kelmutettuun vuokaan. Kostutus sitruunalimpparilla, ohut kerros mansikkahilloa ja päälle puolet täytteestä. Toinen väli samalla tavalla ja vuorokaudeksi jääkaappiin hyytymään ja maustumaan.

Reunojen kuorrutus
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria
  • oranssia elintarvikeväriä
Levitä oranssi kermavaahto kakun reunoille.

Pinnan kuorrutus
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa melkein kiehuvaksi ja ota pois liedeltä)
  • 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja anna pikkuisen valua reunoille.

Irroita suklaakoristeet varovasti leivinpaperista ja laita kakkuun. Tarttuu helposti kermavaahtoon tai suklaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti