Täytettä sai keittää melkein vartin, että sakeni. Aluksi epäilin jo mittavirhettä, mutta sakenihan se lopulta. Valmiissa pikkuleivässä on juuri sopivan pehmeää haukata.
Leipoessa mietin, että täytettä tulee liikaa, mutta paistuessa kohosivat niin paljon, ettei huolta eää ollutkaan. |
Täytettä sai keittää kauan, jotta sakeni. |
Täytetyt lakritsisuklaapikkuleivät (48 kpl)
Taikina
- 150 g margariinia
- 1 dl (70 g) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
- 1 muna (lisää muna ja jatka vatkaamista)
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan)
Anna olla hetki jääkaapissa, jotta on helpompi leipoa. Kaulitse, ota muotilla ja laita minimuffinssivuokaan. Paista 200 noin 12 minuuttia.
Lakritsitäyte
- 30 Hopeatoffee-karkkia
- 2½ dl vispikermaa (keitä karkkeja ja kermaa n. 15 minuuttia, kunnes sakenee)
Lusikoi täytettä keksikuppeihin ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Suklaapinta
- 150 g maitosuklaata (sulata ja pursota kovettuneen täytteen päälle, koristele suklaakoristerakeilla)
Ohje Hellapoliisilta
Näyttääpä niin herkulta :)
VastaaPoistaMinkä kokoisella muotilla teit?
Voiko taikinan tehdä myös voista?
Voiko pikkuleivät pakastaa?
Miten hopeatoffeetäyte käyttäytyy pakasteessa?
Kiitos ja herkulta maistuikin. Paitsi yhden pikkuvieraan mielestä, joka oikein varoitteli, että nämä näyttää tosi hyvällä ja suklaiselle, mutta onkin tosi väkevää sisältä :D Ei ollut hopeatoffeetäyte lapsen mieleen.
PoistaTein minimuffissivuoassa, joka on ylhäältä leveästä kohdasta 4-4½ cm ja alhaalta pohjasta 3 cm. Voi toki tehdä voilla. Ja kestää pakastamisen, itsekin pakastin nämä ja hyvin kestivät.
Kiitti vastauksista :) Vielä jäi mietityttämään että minkä kokoinen muotti tuo pyöreä millä otit taikina palaset vuokaan??
PoistaAi sä kysyit sitä :D Sen halkaisija on 5½ cm. Hiukan aaltoilevaa reuna, niin saa pienet kuviot. Se näkyy toisteksi ylimmässä kuvassa kaulimen vieressä.
Poista