17.10.2015

Tiramisuhyytelökakku

Tiramisu hyydytettynä pyöreässä irtopohjavuoassa. Keksit piti puolittaa, jotta sain ne paremmin täyttämään pyöreän vuoan, suorakaiteen muotoisessa saisi keksit tiiviimmin joka kohtaan.

Perinteinen tiramisu täällä.





Tiramisujuustokakku

  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria (vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi)
  • 500 g mascarponejuustoa (lisää keltuaisvaahtoon)
  • 4 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi) 
  • 3 rkl jälkiruokaviiniä (käytin Mural de Favaios) kuumenna kahvikupissa kiehuvaksi ja sulata siihen puristellut liivatteet, kaada ohuena nauha täytteseen samalla sekoittaen)

  • 2 dl kahvia
  • ½ dl jälkiruokaviiniä (käytin Mural de Favaios) (sekoita kahvi ja viini)
  • 200 g Savoiardi-keksejä

  • 70 g maitosuklaata rouhittuna (laitoin valkosuklaata, kun ei keittiöstä löytynyt muuta)

  • kaakaojauhetta 

Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluastialle. Levitä pohjalle ohuesti täytettä. Kasta keksit yksikerrallaan kahviviiniseoksessa ja laita vuokaan. Levitä täytettä päälle. Ripottele puolet suklaarouheesta. Toista keksikerros,  ripottele loput suklaat ja levitä loput täytteestä päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 

Irroita vuoka, siivilöi pinnalle reilusti tummaa kaakaota ja koristele suklaakoristeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti