9.10.2015

Ruispuolukkatäytekakku

Ruista, rahkaa ja puolukkaa kakussa! Jauhoina pelkästään ruisjauhoja. Vasta tein ruispuolukkakääretorttua ja halusin kokeilla saman ohjeen täytekakkumuodossa. Ruispohja sopii kyllä kakkuun, vaikka niin kummalliselta kuulostaakin. Välillä vähän vaihtelua. Makea - ehkä vähän liiankin makea - valkosuklaapinta.











Ruispuolukkatäytekakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1 dl sokeri (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl hienoja täysjyväruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista 175 C n 40 minuuttia. 

Puolukkatäyte
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • n. 350 g puolukkahilloa (lisää rahka ja hillo kermavaahtoon)
Täytä kakku kelmulla vuorattuun vuokaan päin. Leikkaa kakku neljään osaan eli kolme täyttöväliä.

Päällinen
  • ½ dl vispikermaa (kuumenna suklaa kattilassa)
  • 200 g valkosuklaata (lisää paloiteltu suklaa sinne ja sekoita tasaiseksi, kuumenna tarvittaessa lisää)
Kaada kakun pinnalle.

Sivuille
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla ja pursota reunoille)
Pinnalle puolukoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti