Ruispuolukkatäytekakku
Pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeri (vaahdota munat ja sokeri)
- 1½ dl hienoja täysjyväruisjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista 175 C n 40 minuuttia.
Puolukkatäyte
- 3 dl vispikermaa (vaahdota)
- 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- n. 350 g puolukkahilloa (lisää rahka ja hillo kermavaahtoon)
Täytä kakku kelmulla vuorattuun vuokaan päin. Leikkaa kakku neljään osaan eli kolme täyttöväliä.
Päällinen
- ½ dl vispikermaa (kuumenna suklaa kattilassa)
- 200 g valkosuklaata (lisää paloiteltu suklaa sinne ja sekoita tasaiseksi, kuumenna tarvittaessa lisää)
Kaada kakun pinnalle.
Sivuille
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- vaniljasokeria (mausta sokerilla ja pursota reunoille)
Pinnalle puolukoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti