3.10.2015

Tacopiirakat

Pitkään piti miettiä, että mistä saan tacon makua pohjataikinaan. Ja sitten keksin - murskasin maissilastuja jauhoksi. Vehnäjauhoja piti kuitenkin laittaa aika paljon sitkoksi, että minipiirakat eivät murene käsiin. Täyte on tosi jauhelihapitoista. Minipiirat olivat parempia, koska siinä tulee taikinaa suhteessa enemmän. Iso piirakka kaipaa reilusti salaattia kaveriksi, ettei "pelkkää jauhelihaa" tarvitse syödä. Minipiirakat menivät nyt pakastimeen ja niitä voisi koristella ennen syöntiä esim. maissilastun ja kirsikkatomaatin palasella.







Tacopiirakat (48 mini- ja 1 keskikokoinen piirakka)

Pohja
  • 100 g Tortilla chipsejä (murskaa yleiskoneella hienoksi jauhoksi)
  • 4 dl vehnäjauhoja (sekoita jauhot keskenään)
  • 200 g margariinia (sekoita jauhot ja margariini muruseokseksi)
  • 2 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi
Kaulitse ja ota muotilla ympyröitä ja laita metalliseen minimuffinssivuokiin.


Täyte
  • 1 sipuli (pilko ja kuullota voissa)
  • 400 g nautajauhelihaa (lisää jauheliha pannuun ja paista kypsäksi
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 1 dl vettä (lisää mausteseos ja vesi)
  • 1 prk (300 g) Tex mex chunky salsaa
  • 3 dl mozzarellajuustoraastetta
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä (lisää loput aineet ja sekoita)
Laita täytettä taikinan päälle ja paista 225 C 15 minuuttia. Iso piirakka sai paistua 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti