6.3.2016

Herrasväenpikkuleivät

Perinteisen hyviä. Kidesokerin tarttuminen pintaan tuntuu mahdottomalta, mutta siihen se vaan tarttuu. Ja saahan se herkullisesti varistakin. Kiteet maistuvat ja tuntuvat kyllä kivalta suussa.

Pitkään mietin, että uskallanko pakastaa täytettyinä. Niin kuitenkin tein ja aikanaan selviää pehmenivätkö marmeladin kanssa. Juhlapäivän aamuna näitä ei kuitenkaan ehtisi täyttää ja jos täyttää edellisenä iltana, niin pehmenevät ehkä enemmänkin. Joten suunnitelmissa pitää pakastimeen ja ottaa esille vasta hetki ennen tarjoilua.













Kerroksittain leivinpaperin välissä pakastimeen
Herrasväenpikkuleivät (70 kpl)
  • 200 g voita
  • 1½ dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 muna (lisää muna ja jatka vatkaamista)
  • 3 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohratärkkelystä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan kovettua tunti. Kaulitse ja ota muotilla sydämiä. Teen puoleen määrään pieni sydänreikä. Paista 200 C 5 minuuttia, korkeintaan reunat saavat ruskistua.

Täytä vadelma- tai mansikkamarmeladilla. Kierittele kidesokerissa.

Ohje Ohratärkkelyspaketin kyljestä.

2 kommenttia:

  1. Ei ole kokemusta pakastamisesta. Kannattaa kieritellä erikoishienossa Siro-sokerissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kokeilen ensin kerralla hienommalla sokerilla. Ja kerron myöhemmin miten pakastaminen vaikutti.

      Poista