Pitkään mietin, että uskallanko pakastaa täytettyinä. Niin kuitenkin tein ja aikanaan selviää pehmenivätkö marmeladin kanssa. Juhlapäivän aamuna näitä ei kuitenkaan ehtisi täyttää ja jos täyttää edellisenä iltana, niin pehmenevät ehkä enemmänkin. Joten suunnitelmissa pitää pakastimeen ja ottaa esille vasta hetki ennen tarjoilua.
Kerroksittain leivinpaperin välissä pakastimeen |
- 200 g voita
- 1½ dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 1 muna (lisää muna ja jatka vatkaamista)
- 3 1/4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohratärkkelystä
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan kovettua tunti. Kaulitse ja ota muotilla sydämiä. Teen puoleen määrään pieni sydänreikä. Paista 200 C 5 minuuttia, korkeintaan reunat saavat ruskistua.
Täytä vadelma- tai mansikkamarmeladilla. Kierittele kidesokerissa.
Ohje Ohratärkkelyspaketin kyljestä.
Ei ole kokemusta pakastamisesta. Kannattaa kieritellä erikoishienossa Siro-sokerissa.
VastaaPoistaKiitos vinkistä! Kokeilen ensin kerralla hienommalla sokerilla. Ja kerron myöhemmin miten pakastaminen vaikutti.
Poista