8.3.2016

Macarons - mikä meni pieleen?

Ensimmäisen erän (vihreä) taikina oli liian kovaa. Pinta ei tasoittunut kauniisti, jäi vähän pallomaisesti koholle ja kiilto puuttui. Päättelin, että vatkasin valkuaiset liian kovaksi, koska kaikki aineet oli kyllä oikein mitattu.

Toisen erän (vaaleanpunainen, vasen) taikina oli sitten liian juoksevaa. Suorastaan valui pursottimesta, eivätkä macaronsit pysyneet pyöreinä.

En lannistunut, vaan tein kolmannen taikinan (pinkki, oikea), mutta taas tuli liian laihaa. Laitoin taikinan pursottimesta takaisin kulhoon ja lisäsin mantelijauhetta ja tomusokeria. Pursotin uudestaan ja tuntui jo hiukan paremmalta, mutta silti ne eivät pysyneet kauniissa muodossa ja rumenivat vielä entisestään paistuessa. Pinta melkein liukui jalan päältä pois. Juuttuivat leivinpaperiin ja olivat sisältä tahmeita. Voi, voi.

Mikä meni pieleen? En tiedä, mutta jonain päivänä vielä yritän uudestaan. Ehkä joudun jopa ostamaan silikonialustan, jossa on kolot takaamassa pyöreyden ja tasakokoisuuden.
Kummalllista, että silloin kuin tein näitä ihan ensimmäistä kertaa, niin onnistuivat ihan ok. Siitä ohje ja kuvat täällä.

Jos joku tietää missä mokasin, niin otan innolla vinkkejä vastaan.

Hyvää naistenpäivän iltaa!


2 kommenttia:

  1. Hei. Minäkin olen urakoinut macaronien kanssa ja minulla on seuraavat kokemukset. Taikina saa olla melko paksua pursotettaessa. Minäkin olen palauttanut taikinan astiaan ja lisännyt mantelia ja tomusokeria. Havaitsin myös, että pursottaminen täytyy tehdä välittömästi, muuten taikina "vetistyy". Macaron-kirjasta luin seuraavat vinkit paistamista ajatellen. Macaronien pitää levätä pellillä n 20 minuuttia ennen paistamista. Tämä siksi, että pinta hieman kovettuisi. Tämä "suuntaa" paistamisen aikana tapahtuvan kohoamisen ylöspäin. Myöskin kirjassa neuvottiin koputtelemaan peltiä alhaaltapäin ennen paistamista taikinassa olevien ilmakuplien poistamiseksi. Mutta on kyllä todettava, että hirveän vaikeita olivat. Jotkut onnistuivat ja toiset eivät. terv Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten ole ainoa :) Koputtelua en ole koskaan tehnyt, sitä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla. Valkuaisten vatkauksessa arvon aina, että pitääkö se olla kovaa tai tosi kovaa ja niin varmaan arvon ensi kerrallakin :D Kiitos vastauksestasi ja toivotaan, että ensi kerralla onnistuu meillä molemmilla :)

      Poista