12.3.2016

Porkkanasämpylöitä retkelle

Sämpylöitä on helppo ja nopea tehdä milloin vaan ja perusainekset löytyy aina kotona. Niitä on sitten mukava ottaa matkaan vaikkapa lumikenkäretkelle.

Aikaisempi resepti täällä.







Porkkanasämpylät

  •  ½ l maitoa (kuumenna 42 C)
  • 1 pss kuivahiivaa 
  • 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoihin ja sekoita maitoon)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • (n. ½ l) kaurapuuroa, jossa on pellavansiemeniä
  • porkkanaraastetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • (n. 12 dl) sämpyläjauhoja (lisää muut aineet taikinaan ja sekoita vispilällä ja vaivaa lopussa kädellä)
  • 80 g margariinia (sulata pehmeäksi ja vaivaa taikinaan)
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi ja kohota liian alla toisen kerran. Paista 225 C noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti