Aikaisempi resepti täällä.
Porkkanasämpylät
- ½ l maitoa (kuumenna 42 C)
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 dl ruisjauhoja (sekoita hiiva ruisjauhoihin ja sekoita maitoon)
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- (n. ½ l) kaurapuuroa, jossa on pellavansiemeniä
- porkkanaraastetta
- ½ dl ruisleseitä
- (n. 12 dl) sämpyläjauhoja (lisää muut aineet taikinaan ja sekoita vispilällä ja vaivaa lopussa kädellä)
- 80 g margariinia (sulata pehmeäksi ja vaivaa taikinaan)
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi ja kohota liian alla toisen kerran. Paista 225 C noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti