2.3.2016

Rahkamurupiirakka pellillä

Niin vanha resepti, että mitatkin olivat laseina. Muutin ne tähän desilitroiksi, lasejahan on niin monen kokoisia. Tuntuu, että tähän ei tule juuri mitään, mutta silti on makua. Vähän sama juttu kuin maailman parhaissa viipalepikkuleivissä.








Rahkamurupiirakka pellillä

Muruseos

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g sulatettua voita (sekoita kuivat aineet ja rasva muruseokseksi, jaa se kahteen osaan, pohjaan ja pintaan)
Lisää pohjan muruseokseen
  • 1 muna
  • 2 dl piimää (käytin maustamonta jogurttia)
Levitä se pellille.

Rahkatäyte
  • 500 g maitorahkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • (sitruunan mehu)
Sekoita täytteen aineet ja levitä pohjan päälle.

Pinnan muruseos
Ripottele rahkatäytteen päälle muruseos (tämä siis tehtiin jo ensimmäisenä)

Paista 200 C puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti