Poromeetvurstipiirakka
Pohja
- 200 g voita
- ½ dl ruisleseitä
- 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita voi, leseet ja jauhot muruseokseksi)
- 4 rkl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun ja hiukan korppujauhotettun vuokaan. Leikkaa reunat taikinapyörällä.
Täyte
- 1 sipuli (pilko ja kuullota voissa pannulla)
- 120 g poromeetvurstia (kuutioi)
- rucolaa (silppuja, jätä kovat varret pois)
- 200 g raejuusto
- 150 g mozzarellajuustoraastetta (sekoita sipuli, poro, rucola, raejuusto ja juustoraaste)
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 200 g ruohosipuituorejuustoa
- mustapippuria (sekoita munat, kerma, tuorejuusto ja pippuri ja sekoita täytteeseen
Kaada pohjan päälle ja paista 200 C puolisen tuntia. Anna seisoa hetken aikaa ennen syöntiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti