Raikas viinimarjatäyte ja kermavaahtokuorrutus. Sokerimassalla saa sileämmän pinnan, mutta kermavaahto on paremman makuista ja helpommin leikattavaa. Pupu, kirjat ja kukat sokerimassasta, tekstit ja koukerot pikeeristä.
Tunnelmallista ristiäispäivää Edvinin läheisille.
Valkoisella ja vaaleansinisellä pikeerillä vapaalla kädellä kirjaimia. Aika monta särkymävaraa tuli, enkä edes tarvinnut niitä. |
Etunimen tein kaksikertaisena eli pursotin kovettuneiden kirjaimien päälle vielä toisen kierroksen. |
Pupu ja kirjat sokerimassasta. Siniset värjättu tomuvärillä. Pupun silmät ja kirjojen selkäosissa nimet elintarviketussilla. |
Edvinin ristiäiskakku
Pohja
- 6 munaa
- 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisia 26 cm).
Paista 175 C 45 minuuttia.
- 14 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- 400 g vaniljarahkaa
- 400 g vaniljatuorejuustoa
- 1 l punaisia viinimarjoja (soseuta)
- 2 dl sokeria (lisää muut aineet kermavaahtoon)
- 1 dl punaista viinimarjamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)
Leikkaa kakkupohja neljään ohueen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparin ja punaisen viinimarjamehun sekoituksella. Laita täytettä kolmeen väliin.
Kuorrutus
- 6 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokereilla)
Levitä tasaisesti kakun päälle. Värjää jäljelle jäänyttä kermaa eri sävyisiksi sinisiksi tomuvärillä ja levitä kakun reunoille alas. Tasoita veitsellä.
Koristeet
Pursota valkoiselle pikeerillä kiemuroita kakun pintaan ja nosta kovettuneet koristeet päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti