21.8.2016

Edvinin ristiäiskakku

Edvin! Miten ihana nimi!

Raikas viinimarjatäyte ja kermavaahtokuorrutus. Sokerimassalla saa sileämmän pinnan, mutta kermavaahto on paremman makuista ja helpommin leikattavaa. Pupu, kirjat ja kukat sokerimassasta, tekstit ja koukerot pikeeristä.

Tunnelmallista ristiäispäivää Edvinin läheisille.


Valkoisella ja vaaleansinisellä pikeerillä vapaalla kädellä kirjaimia.
Aika monta särkymävaraa tuli, enkä edes tarvinnut niitä.
Etunimen tein kaksikertaisena eli pursotin kovettuneiden kirjaimien päälle vielä toisen kierroksen.
Mahdollisimman ohuesta sokerimassasta muotilla kukkia.
Pyöristin terälehtiä painamalla niitä pyöreäpäisellä muotoilutyövälineellä.
Tein taiteltuun folioon kuoppia, johon laitoin kukat kovettumaan.
Sivelin sinisellä tomuvärillä keskustan ja pursotin pikeeristä pallot.








Pupu ja kirjat sokerimassasta. Siniset värjättu tomuvärillä. 
Pupun silmät ja kirjojen selkäosissa nimet elintarviketussilla.









Edvinin ristiäiskakku

Pohja
  • 6 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisia 26 cm). 
Paista 175 C 45 minuuttia. 

Viinimarjatäyte
  • 14 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 400 g vaniljarahkaa
  • 400 g vaniljatuorejuustoa 
  • 1 l punaisia viinimarjoja (soseuta) 
  • 2 dl sokeria (lisää muut aineet kermavaahtoon)
  • 1 dl punaista viinimarjamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)
Leikkaa kakkupohja neljään ohueen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparin ja punaisen viinimarjamehun sekoituksella. Laita täytettä kolmeen väliin.

Kuorrutus
  • 6 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokereilla)
Levitä tasaisesti kakun päälle. Värjää jäljelle jäänyttä kermaa eri sävyisiksi sinisiksi tomuvärillä ja levitä kakun reunoille alas. Tasoita veitsellä.

Koristeet
Pursota valkoiselle pikeerillä kiemuroita kakun pintaan ja nosta kovettuneet koristeet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti