28.8.2016

Pullaa mökillä

Ilmojen kylmettyä mökin hellassa sai pitää taas tulta ihan lämmityksenkin vuoksi, joten siinä samalla oli mukava leipoa pullaa. Raesokeria ei ollut mökkikeittiössä, mutta hyvinhän voipullat kelpasivat tavallisellakin sokerilla. Tein puolenlitran taikinan ja siitä tuli kolme pellillistä. Ensimmäisen pellin aikana uuni oli liian kuuma tai lämpö ei ollut tasaantunut, koska keskellä peltiä olevat melkein paloivat ja etu ja takareunassa olevat olivat raakoja. Valmiit pois kyydistä ja vaaleat takaisin uuniin. Toinen pelti oli jo parempi ja juuri kun uuni olisi ollut täydellisen lämpöinen, paistettavia pullia oli enää yksi pelti. Viimeisestä erästä tuli juuri oikean värisiä.

Mökkielämä on niin ihanaa! Paljon porukkaa, pelejä, kynttilöitä, saunomista, uintia ja leppoisaa touhuamista. Syksyllä on mahtava tunnelma pilkkopimeiden öiden ansiosta. Alhaalla pari kuvaa myös Kesän viimeisestä kakusta kynttilöillä koristeltuna.









Kesän viimeinen kakku koristeltiin kynttilöillä venetsialaisten kunniaksi.
Täytettä oli paksummasti kuin itse pohjaa.
Suurin osa mansikkaa, mutta pieni määrä mustia viinimaroja värjäsi sen violetiksi. 
Pulla
  • 2 munaa
  • 4 dl sokeria
  • 2 rkl kaardemummaa
  • 2 tl suolaa (sekoita munat, sokeri ja mausteet)
  • 1 l (punaista) maitoa (kuumenna 42 C ja lisää taikinaan)
  • 4 pss kuivahiivaa (sekoita hiiva desiin vehnäjauhoja ja lisää taikinaan)
  • (vajaa 2 kg) vehnäjauhoja (lisää loput jauhot, vatkaa ensin vispilällä ja sitten käsin)
  • 350 g voita tai margariinia (sulata pehmeäksi ja vaivaa taikinaan)
Jauhoja tuntuman mukaan, silleen että tulee sopivaa, lopuksi alkaa jo irrota reunoista. Anna kohota vajaa tunti lämpimässä paikassa esim. ritilällä kuuman veden päällä. Leivo pulliksi ja kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia. Paina kolo, laita voita, voitele munalla ja laita raesokeria päälle. Paista 225 C 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti