Kasvispiirakka
Pellava-ruispohja
- ½ dl pellavarouhetta
- ½ dl ruisleseitä
- 1 dl ruisjauhoja
- 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
- 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
- 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan.
- 1 porkkana (pilko ohuiksi siivuiksi)
- parsakaalia (paloittele pieniksi paloiksi ja esikeitä porkkanoiden kanssa suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia)
- kirsikkatomaatteja (puolita)
- pala paprikaa (kuutioi)
- fetaa
- basilikaa
Laita kaikki aineet pohjan päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.
Neste
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 70 g juustoraastetta
- 3 tl vehnäjauhoja (sekoita aineet keskenään ja kaada kasvisten päälle)
Paista 200 C puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti