4.8.2016

Kasvispiirakka

Taas suolaista piirakkaa pellava-ruispohjalla. Täytteeksi voi nakella melkein mitä vaan.




Kasvispiirakka

Pellava-ruispohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
  • 1/4 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan.

Kasvistäyte
  • 1 porkkana (pilko ohuiksi siivuiksi)
  • parsakaalia (paloittele pieniksi paloiksi ja esikeitä porkkanoiden kanssa suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia)
  • kirsikkatomaatteja (puolita)
  • pala paprikaa (kuutioi)
  • fetaa
  • basilikaa 
Laita kaikki aineet pohjan päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Neste
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 70 g juustoraastetta 
  • 3 tl vehnäjauhoja (sekoita aineet keskenään ja kaada kasvisten päälle)
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti