2.8.2016

Raparperijuustopiirakka

Jotain nopeaa piti tehdä, eikä jaksanut lähteä kauppaan. Pihalta löytyi raparperia ja jääkaapista tuorejuustoa. Voisiko niitä yhdistää? Sovelsin muutamaa netin reseptiä ja laitoin sekä pohjaan että täytteeseen fariinisokeria, ettei raparperit ja maustamaton tuorejuusto olisi liian kirpeitä. Lopputuloksena oli todella maistuva, rapea pohja ja juustokakkumainen raparperipäällinen. Toimii.







Raparperijuustopiirakka

Pohja
  • 150 g voita
  • 100 g fariinisokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. 

Täyte
  • raparperia (peloittele pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle)
  • 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (sekoita juusto, munat ja sokeri, levitä raparperin päälle)
  • huom! lisäisin ehkä vielä 1/4 dl perunajauhoja, jotta olisi jämäkämpää. 
Paistoin 200 C 25 minuuttia. Mutta voi paistaa 175 C ja pidempään, niin ei tummuisi päältä ja raparperi kypsyisi pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti