Raparperijuustopiirakka
Pohja
- 150 g voita
- 100 g fariinisokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
- 1 dl vehnäleseitä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan.
Täyte
- raparperia (peloittele pieniksi paloiksi ja levitä pohjan päälle)
- 2 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2 munaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 tl vaniljasokeria (sekoita juusto, munat ja sokeri, levitä raparperin päälle)
- huom! lisäisin ehkä vielä 1/4 dl perunajauhoja, jotta olisi jämäkämpää.
Paistoin 200 C 25 minuuttia. Mutta voi paistaa 175 C ja pidempään, niin ei tummuisi päältä ja raparperi kypsyisi pidempään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti