Reunoille tein liukuvärjäyksen kaakaojauheella värjätyllä kermavaahdolla. Karhu, jänikset ja jalanjäljet maitosuklaata.
Karhukakku
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Kaada taikina voideltuun ja mannaryynitettyyn vuokaan (halkaisia 20 cm).
Paista 175 C 40 minuuttia.
- 7 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 200 g vaniljarahkaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 1 l pakastemansikoita (sulata, valuta liemi pois ja soseuta)
- ½ dl sokeria (lisää muut aineet kermavaahtoon)
- ½ dl mansikoiden mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita)
Leikkaa kakkupohja neljään ohueen osaan. Vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla ja kasaa kakku sinne ylösalaisin. Kostutus sitruunalimpparin. Laita täytettä kolmeen väliin.
Kuorrutus
- 4 dl vispikermaa (vaahdota)
- sokeria
- vaniljasokeria (mausta sokereilla)
Levitä tasaisesti kakun päälle. Jaa loppu kermavaahto kahteen osaan ja värjää toinen kaakaojuomajauheella ja toinen tummalla kaakaolla. Laita ruskeampi kermavaahto kakun alareunaan ja vaaleampi sen yläpuolelle. Vedä veitsellä tasaiseksi.
Koristeet
Pursota sulatetusta maitosuklaasta koristeet leivinpaperin päälle, anna kovettua vuorokausi ja nosta kakun päälle. Pienissä osissa pinsetit on hyvä apu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti