Pohjassa porkkanaraastetta, täytteessä kantarelleja, sipulia ja pekonia.
Kantarelli-pekonipiirakka
Porkkanapohja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl neljänviljan hiutaleita
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa (sekoita kuivat aineet)
- 100 g voita (vatkaa voi ja kuivat aineet sekaisin)
- 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa (sekoita taikinaan)
Painele vuodeltuun ja korppujauhotettuun pieneen (halkaisija 23 cm) piirasvuokaan. Esipaista 200 C 10 minuuttia.
Sienitäyte
- 170 g pekonia (pilko ja paista paistinpannulla rapeaksi)
- 2 sipulia varsineen (leikkaa palasiksi)
- 1 l kantarelleja (pilko isoimmat sienet, lisää sipulit ja sienet pekonin sekaan ja paista)
Neste
- 2 munaa
- 2 dl vispikermaa
- 200 g kantarellituorejuustoa
- ripaus suolaa
Sekoita kaikki aineet ja kaada täytteen päälle. Paista 200 C puoli tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti