16.8.2016

Kantarellipekonipiirakka porkkanapohjalla

"Haluatko kantarelleja?" No haluan! Kiitos Mirkka. Puolet sienistä käytin tähän piirakkaan ja lopuista tein keittoa. Niin ihania molemmat.

Pohjassa porkkanaraastetta, täytteessä kantarelleja, sipulia ja pekonia.










Kantarelli-pekonipiirakka

Porkkanapohja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl neljänviljan hiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g voita (vatkaa voi ja kuivat aineet sekaisin)
  • 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa (sekoita taikinaan)
Painele vuodeltuun ja korppujauhotettuun pieneen (halkaisija 23 cm) piirasvuokaan. Esipaista 200 C 10 minuuttia.

Sienitäyte
  • 170 g pekonia (pilko ja paista paistinpannulla rapeaksi)
  • 2 sipulia varsineen (leikkaa palasiksi)
  • 1 l kantarelleja (pilko isoimmat sienet, lisää sipulit ja sienet pekonin sekaan ja paista)
Neste
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g kantarellituorejuustoa 
  • ripaus suolaa 
Sekoita kaikki aineet ja kaada täytteen päälle. Paista 200 C puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti