30.9.2016

Kolmen suklaan juustokakku

Suklaata, suklaata ja suklaata. Tummaa-, maito- ja valkosuklaata. Tein normaalikokoiseen vuokaan (24 cm) tarkoitetun määrän, mutta hyydytin sen kahdessa pienessä (16 cm) irtopohjavuoassa. Liivatetta meni koko satsiin vain 4½, koska suklaa itsessään jo jämäköittää. Aika suussa sulava koostumus. Pienen kakun kun leikkaa valmiiksi palasiksi, niin leivoksia on helppo ottaa.

Tarkoitus oli tehdä alhaalta ylöspäin vaaleneva kakku eli tumma alimmaksi, sitten vaalean ruskea ja pintaan valkoinen kerros. Leivoin samalla kun puhuin puhelimessa ja huomasin sulattaneeni valkosuklaan tumman jälkeen ja pakkohan se oli sitten laittaa väliin. Mutta lopputulos ei ollut hullumpi näinkään. Ehkä jopa parempi.

Koristeissakin kolmea eriväristä suklaata. Leivinpaperin päälle sulaa tummaa suklaata ja päälle sikin sokin maito- ja valkosuklaata ja hammastikulla marmorointi kuvioita. Kovettumisen jälkeen eli seuraavana päivänä terävällä veitsellä kolmioiksi ja ne palojen päälle.











Toisen kakun jätin leikkaamatta palasiksi ja koristelin raastetulla valkosuklaalla ja suklaakarkeilla.

Kolmen suklaan juustokakku (1 iso tai kaksi pientä)

Pohja

  • 175 g (1 pötkö) Domino-keksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • 50 g voita (sulata ja sekoita keksimuruihin, painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle)
Tumman ruskea täyte
  • 1½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (sekoita kermavaahtoon)
  • 130 g tummaa suklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • 2 rkl kahvia (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauha täytteeseen ja sekoita)
Kaada keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Valkoinen täyte

  • 1½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (sekoita kermavaahtoon)
  • 130 g maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • 2 rkl maitoa (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauha täytteeseen ja sekoita)
Kaada hyytyneen tumman täytteen päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Vaaleanruskea täyte
  • 1½ liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (sekoita kermavaahtoon)
  • 130 g valkosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • 2 rkl maitoa (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauha täytteeseen ja sekoita)
Kaada hyytyneen valkoisen täytteen päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Koristeet

  • tummaa suklaata
  • maitosuklaata
  • valkosuklaata
Sulata suklaa omissa kupeissaan ja levitä leivinpaperin päälle. Tee hammastikulla kuvioita ja anna kovettua seuraavaan päivään. Leikkaa kovettuneena palasiksi.

Huom! Liivatteen lisääminen valmiiseen täytteeseen teki rakenteesta vähän rakeista. Toinen vaihtoehto olisi sekoittaa liivatteet tuorejuusto-suklaaseen ja lisätä kermavaahto vasta sitten.

Ohje Valiolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti