Arlan ohjeessa tämä oli nimellä munakoisogratiini, mutta tein kaksinkertaisena lasagnevuokaan ja tuli ihan täydellistä lasagnea. Jos haluaa vähän kevyemmän, voi tehdä maitokastikkeen kerman tilalta.
Kolmesta munakoisosta tuli yllättävän monta viipaletta ja niiden paistaminen kesti tovin, vaikka paistoin kahdella paistinpannulla. Mutta oli kyllä vaivan arvoista. Leivitin munakoisot vehnäjauhoilla, vaikka ohjeessa ei niin käskettykään. Kauniita kerroksia tuli valmiiseen lasagneen.
Paistoin lasagnen kotona etukäteen ja otin juhannukseksi mukaan mökille. Kylmänä leikkautui hyvin paloiksi, joita puuhellan uunissa lämmitettiin kasvislisukkeeksi. Etukäteisvalmistelut helpottivat huomattavasti kokkailua mökkikeittiössä.
Vehnajauhoissa leivitetyt ja paistetut munakoisot |
Pinta otti vähän väriä :) |
Munakoisolasagne
Munakoisot (nämä korvaavat perinteiset lasagnelevyt)
- 1200 g (2-3 kpl) munakoisoa (leikkaa 1 cm paksuisiksi viipaleiksi, levitä talouspaperin päälle, ripottele pinnalle suolaa ja anna munakoison itkeä, pyyhi sitten "kyyneleet" pois, leivitä munakoisot vehnäjauhoissa ja paista molemmin puolin minuutin ajan)
Tomaattikastike
- 2 sipulia (kuutioi)
- 4-8 valkosipulin kynttä (purista valkosipulipuristimella)
- voita tai öljyä (kuullota sipulit kattilassa)
- 1 kg yrttistä tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 kasvisliemikuutiota (lisää muuta aineet sipuleihin ja anna kiehua miedolla lämmöllä hetki)
Juustokastike
- 4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa)
- 250 g punaleimaemmentaljuustoraastetta (sekoita juustoraaste kermaan ja sekoita kunnes sulaa)
Kasaa lasagne vuokaan. Pohjalle tomaattikastiketta, paistettuja munakoisoja ja tomaattikastiketta vuorottelen. Juustokastike päällimmäiseksi.
Pinnalle
50 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
Paista 225 C n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti