5.6.2019

Vegaaninen Oreo-juustokakku

Mietin lakkiaisiin jotain vegaanista ja Annin uunissa -blogista tuli vastaan Oreo-juustokakku. Kaupasta vaan etsimään aineita, joita en ole ennen käyttänyt ja kokeilemaan. Hyvää tuli, mutta vähän kauran maku puskee läpi, varsinkin kun en ole aikaisemmin vegaanista kakkua maistellut. Kummallista, että tämä pysyi hyvin kasassa ilman mitään hyytymisainetta. Oreoita on murskattuna ohjeen mukainen määrä, mutta lisäksi myös isompia sattumapalasia.



Vegaaninen Oreo-juustokakku

Pohja
  • 200 g Oreo-keksejä (murskaa)
  • 50 g maidotonta margariinia (sulata ja sekoita keksimuruun, painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle, halkaisija 18-20 cm)
Täyte
  • 2 dl kauravispiä esim. Kaslink (vatkaa kuohkeaksi)
  • 300 g kauratuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää kauratuorejuusto ja sokeri ja jatka vatkaamista)
  • 50 g Oreo-keksejä (murskaa veitsellä pieniksi muruiksi ja vatkaa täytteeseen)
  • 50 g Oreo-keksejä (leikkaa veitsellä isommiksi paloiksi ja sekoita nuolurilla täytteeseen)
Levitä täyte keksipohjan päälle. Varmista painelemalla, että ei jää koloja. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita sitten kakku vuoasta.

Koristeet
  • Oreo-keksejä (mini ja normaali)
  • tuoreita marjoja (esim. mansikoita, mustikoita)
  • pakastemarjoja (esim. punaisia viinimarjoja)
  • sitruunamelissan lehtiä

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin tehnyt veganisia juustokakkuja välillä sojapohjaisena ja välillä kaurapohjaisena.Voimistavia makuja esim. minttuaromi tai marjannerouhe tai jokin veganinen liköri toimii hyvin ja vie esim. kauran makua pois. Olen itse vegani jo 16 vuoden takaa ja täytyy sanoa että olen ns. paratiisissa ruokatarjonnan suhteen. Kiitos hyvistä leivontavinkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkestä! On kyllä varmasti maailma muuttunut paljon 16 vuodessa vegaanisuuden suhteen. Ja muuttuu vielä tulevaisuudessakin.

      Poista