Vegaaninen Oreo-juustokakku
Pohja
- 200 g Oreo-keksejä (murskaa)
- 50 g maidotonta margariinia (sulata ja sekoita keksimuruun, painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle, halkaisija 18-20 cm)
Täyte
- 2 dl kauravispiä esim. Kaslink (vatkaa kuohkeaksi)
- 300 g kauratuorejuustoa
- 2 tl vaniljasokeria (lisää kauratuorejuusto ja sokeri ja jatka vatkaamista)
- 50 g Oreo-keksejä (murskaa veitsellä pieniksi muruiksi ja vatkaa täytteeseen)
- 50 g Oreo-keksejä (leikkaa veitsellä isommiksi paloiksi ja sekoita nuolurilla täytteeseen)
Levitä täyte keksipohjan päälle. Varmista painelemalla, että ei jää koloja. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita sitten kakku vuoasta.
Koristeet
- Oreo-keksejä (mini ja normaali)
- tuoreita marjoja (esim. mansikoita, mustikoita)
- pakastemarjoja (esim. punaisia viinimarjoja)
- sitruunamelissan lehtiä
Olen itsekin tehnyt veganisia juustokakkuja välillä sojapohjaisena ja välillä kaurapohjaisena.Voimistavia makuja esim. minttuaromi tai marjannerouhe tai jokin veganinen liköri toimii hyvin ja vie esim. kauran makua pois. Olen itse vegani jo 16 vuoden takaa ja täytyy sanoa että olen ns. paratiisissa ruokatarjonnan suhteen. Kiitos hyvistä leivontavinkeistä.
VastaaPoistaKiitos vinkestä! On kyllä varmasti maailma muuttunut paljon 16 vuodessa vegaanisuuden suhteen. Ja muuttuu vielä tulevaisuudessakin.
Poista