17.12.2015

Joululaatikot

Lanttu- ja porkkanalaatikot raakana pakastimeen, aatonaattona sulamaan ja aattona saadaan joulupöytään juuri paistetut laatikot. Jouluaattona paistetaan valkoisissa astioissa olevat laatikot ja joulupäivänä ruskeat. Porkkanat on nopea kuoria, mutta lanttujen kuoriminen on vähän työläämpää ja keittäessä tulee vähän hajuhaittojakin. Mutta jouluaattona maistuu! Näitä kun tekee vain kerran vuodessa, niin aina pitää etsiä että millähän reseptillä teinkään. Nyt ne on täällä tallessa.
lanttulaatikko






Lanttulaatikko
  • 2100 g kuorittuja paloiteltuja lanttuja (keitä vedessä kypsiksi)
  • 3 munaa
  • 3 dl vispikermaa
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 1½ dl siirappia
  • 3 tl suolaa
  • 1½ tl valkopippuria
  • ½ tl kaardemummaa
  • 1½ tl kanelia
  • (3/4 tl muskottipähkinää)

  • Kaada keitinvesi talteen. Soseuta lantut sauvasekoittimella. Lisää muut aineet. Tarkasta maku. Lisää tarvittaessa keitinlientä, jos on liian paksua. Voitele kaksi vuokaa ja kaada lanttulaatiot niihin. Pinnalle korppujauhoja ja lusikalla kuvioita. Kelmu tiukasti päälle ja sen päälle muovipussi ja pakastimeen odottamaan joulua. Lisää päälle voinokareita ja paista sulaneena 180 C reilu tunti.

porkkanalaatikot






Porkkanalaatikko
  • 2000 g kuorittuja, paloiteltuja porkkanoita
  • 2 tl suolaa
  • reilu litra vettä (keitä porkkanat suolatussa vedessä kypsiksi ja ota litra keitinvettä talteen, soseuta porkkanat sauvasekoittimella)
  • 3 dl puuroriisiä (keitä riisit kypsiksi porkkanoiden keitinvedessä)
  • 4 dl vispikermaa
  • 2 dl punaista maitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • ½ tl valkopippuria
  • (½ tl muskottipähkinää)
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada kahteen voilla voideltuun vuokaan. Päälle korppujauhoja ja lusikalla kuvioita. Kelmu tiukasti vuokien päälle ja sen päälle vielä muovipussi ja pakastimeen. Ota sulamaan aatonaattona ja paista aattona 180 C reilu tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti