lanttulaatikko |
Lanttulaatikko
- 2100 g kuorittuja paloiteltuja lanttuja (keitä vedessä kypsiksi)
- 3 munaa
- 3 dl vispikermaa
- 1½ dl korppujauhoja
- 1½ dl siirappia
- 3 tl suolaa
- 1½ tl valkopippuria
- ½ tl kaardemummaa
- 1½ tl kanelia
- (3/4 tl muskottipähkinää)
porkkanalaatikot |
Porkkanalaatikko
- 2000 g kuorittuja, paloiteltuja porkkanoita
- 2 tl suolaa
- reilu litra vettä (keitä porkkanat suolatussa vedessä kypsiksi ja ota litra keitinvettä talteen, soseuta porkkanat sauvasekoittimella)
- 3 dl puuroriisiä (keitä riisit kypsiksi porkkanoiden keitinvedessä)
- 4 dl vispikermaa
- 2 dl punaista maitoa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl siirappia
- ½ tl valkopippuria
- (½ tl muskottipähkinää)
Sekoita kaikki aineet sekaisin ja kaada kahteen voilla voideltuun vuokaan. Päälle korppujauhoja ja lusikalla kuvioita. Kelmu tiukasti vuokien päälle ja sen päälle vielä muovipussi ja pakastimeen. Ota sulamaan aatonaattona ja paista aattona 180 C reilu tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti