Perinteinen täytekakku
Pohja
- 6 munaa
- 2 1/4 sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1½ dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (halkaisija 24 cm) 175 C noin 45 minuuttia.
Väliin
- 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria (lisää sokerit)
- 1 prk mansikkahilloa (soseutin hillon sauvasekoittimelle, että jää isoja mansikoita)
Leikkaa kakku neljään osaan. Kostutus vedellä, jossa vaniljasokeria. Kolmeen väliin mansikkahillo ja sen päälle kermavaahtoa.
Kuorrutus
- 5 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria (lisää sokerit)
Pursota kermavaahto kakun päälle. Koristeeksi suklaalla pursotettu onnitteluteksi ja vadelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti