10.8.2015

Lihapiirakat





Lihapiirakat (15 kpl)

Taikina

  • 6 dl maitoa (kuumenna maito 42-asteiseksi)
  • 2 rkl sokeria 
  • 1 tl suolaa (lisää sokeri ja suola)
  • 1 pss kuivahiivaa (sekoita pieneen jauhomäärään ja lisää taikinaan)
  • n. 12 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl öljyä (lisää jauhot ja öljy, vaivaa taikinaksi, anna kohota puolisen tuntia)
Täyte
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä (keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä)
  • 1 sipuli
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl öljyä (paista liha ja sipuli öljyssä)
  • 1 tl suolaa
  • sokeria
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta (mausta jauheliha ja lisää riisi)
Kaulitse taikina ja ota ympyröitä (halkaisija 10-15 cm). Täytä ja taita kahtia, painele haarukalla reuna kiinni.

Paistaminen
  • 1 l öljyä paistamiseen
Kuumenna öljy padassa ja paista lihapiirakat molemmin puolin.

Ohje Kotivinkistä.

1 kommentti:

  1. Mahtavia reseptejä ja kuvia ,kiitos niistä.Mutta minua ärsyttää yksi asia,Itsekkin keittiö alalla työskennelleenä ja hygienia passin omaavana...sormukset pois.Kiitos.

    VastaaPoista