28.8.2015

Karhu-täytekakku

Karhua yritin, mutta siililtä näyttää :D Turkkia yritin suklaarouheella. Sokerimassalla olisi saanut sliipatumman, mutta halusin tehdä karhun, enkä nallea. Karhu nukkuu, karhu nukkuu...










Karhu-täytekakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita jauhot ja lisää taikinaan)
Paista 175 C voidellussa ja mannaryyntetyssä puolipallon muotoisessa vuoassa (Ikean tavallinen kulho) n. 40 minuuttia.

Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 1 l pakastemansikoita (sulata, valuta neste pois ja soseuta, jäljellä jäi n. ½ litraa, lisää täytteeseen)
  • 2 rkl mansikan mehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Vuoraa vuoka kelmulla ja täytä kakku nurinpäin vuokaan. Leikkaa kakku viiteen osaan eli tulee neljä väliä. Kostutus sitruunalimpparilla, ohut kerros mansikkahilloa (sauvasekottimella isot mansikat soseeksi) ja päälle täytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • sokeria (lisää kaakao ja sokeri)
  • maitosuklaata (murskaa yleiskoneen terällä)
  • sokerimassaa
Ruskea kermavaahto kakun päälle, suklaata karhun karvoiksi, sokerimassasta kuono, korvat ja häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti