20.8.2015

Marianne-tiikerikakku

Tiikerikakkua tein joskus lapsena, mutta se ei onnistunut. En muista mikä meni pieleen, tyytyväinen en kuitenkaan ollut. Ala-asteen kesälomalla yksin kotona ollessani yritin leipoa sitä taas. Soitin kaverin äidille naapuriin, että tule mulle kaveriksi, kun sulla on aina niin hyvää kakkua. Hän oli juuri lähdössä töihin, eikä ehtinyt. Kohta kuitenkin ovi kävi ja apu saapuikin! Ei kuulemma voinut jättää minua pulaan. Kakku ehdittiin saada uuniin ja naapuri ehti töihin. En muista onnistuiko kakku, mutta auttaminen jäi kyllä mieleen.

Tarvitsin naapurin apua näihinkin kakkuihin, kun vaniljasokeri loppui. Kiitos naapurin isännälle!

Perinteistä tiikerikakkua on tässä ohjeessa piristetty Marianne-karkeilla ja sitruunalla. Tein kaksi koulun myyjäisiin, mutta kotiinkin tätä piti saada, joten yleiskone taas laulamaan.






Marianne-tiikerikakku
  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria (vaahdota margariini ja sokeri)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin)
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet)
  • 2 dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan)
Suklaataikina
Ota vajaa puolet taikinasta ja lisää siihen 
  • 100 g Marianne murskaa (murskaa yleiskoneen terällä - kaamea meteli!)
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1/4 dl maitoa
Sitruunataikina
Ota reilu puolet taikinasta ja lisää siihen
  • yhden sitruunan raastettu kuori
Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan puolet sitruunataikinasta. Lisää sitten suklaataikina ja loput sitruunataikinasta. Töki kakkua pohjaan saakka haarukalla, jotta taikinat vähän sekoittuisivat. Paista 175 C 55 minuuttia.

Ohje K-ruoka-sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti