Tarvitsin naapurin apua näihinkin kakkuihin, kun vaniljasokeri loppui. Kiitos naapurin isännälle!
Perinteistä tiikerikakkua on tässä ohjeessa piristetty Marianne-karkeilla ja sitruunalla. Tein kaksi koulun myyjäisiin, mutta kotiinkin tätä piti saada, joten yleiskone taas laulamaan.
Marianne-tiikerikakku
- 200 g margariinia
- 2 dl sokeria (vaahdota margariini ja sokeri)
- 3 munaa (lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet)
- 2 dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan)
Suklaataikina
Ota vajaa puolet taikinasta ja lisää siihen
- 100 g Marianne murskaa (murskaa yleiskoneen terällä - kaamea meteli!)
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1/4 dl maitoa
Sitruunataikina
Ota reilu puolet taikinasta ja lisää siihen
- yhden sitruunan raastettu kuori
Laita voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan puolet sitruunataikinasta. Lisää sitten suklaataikina ja loput sitruunataikinasta. Töki kakkua pohjaan saakka haarukalla, jotta taikinat vähän sekoittuisivat. Paista 175 C 55 minuuttia.
Ohje K-ruoka-sivuilta.
Ohje K-ruoka-sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti