16.8.2015

Mustikkakukot

Tehty pieniin muotteihin, mutta yhtä hyvin voisi tehdä yhden ison kukon. Täyte hyytyi hyvin, vaikka käytin pakastemustikoita. Kuori olisi voinut olla vähän kosteampi, nyt oli aika murumainen. Hyvää vanilja-valkosuklaajäätelön kanssa.




Paistamattomat

Paistetut


Mustikkakukot 9 kpl

Taikina
  • 200 g margariinia
  • ½ dl fariinisokeria (vaahdota margariini ja sokeri)
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 5 dl mustikoita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 5 rkl maissitärkkelystä (sekoita kaikki aineet)
Ota taikinasta pieni pallo ja peinele se  metallisen vuoan pohjalle. Täytä ja kaulitse taikinasta kansi ja painele reunoista paikoilleen. Paista 200 C 30 minuuttia. Irroita vuoasta ja nauti kuumana kylmän jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti