6.8.2015

Mansikkatäytekakku

Vielä kerran mansikkakakkua. Videolla korinpohjapursotusta.



Mansikkatäytekakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Kaada voideltuun ja mannaryynitettyyn 22 cm vuokaan. Paista 175 C noin 40 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys kun alkaa itsestään vähän irtoamaan reunoista. Kumoa pöydälle ja anna jäähtyä kuvun alla seuraavaan päivään.

Täyte

Vuoraa paistovuoka kelmulla ja kasaa kakku sinne nurinpäin. Kostutus sitruunalimpparilla. 
Kahteen väliin 
  • mansikkahilloa (ohut kerros)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja laita mansikkahillon päälle) 
  • runsaasti mansikoita (paloittele ja lisää kermavaahdon päälle)
Pinnalle
  • 6 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (lisää sokerit)
Levitä pinnalle ja pursota reunoille. Koristele mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti