8.8.2015

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikoita pakastaessa oli ihan pakko tehdä piirakka. Vanhalla perusohjeella tehtynä. Sokeria on vain pohjataikinassa, täytteen vaniljarahka on makeaa jo itsessään.





Mustikka-rahkapiirakka

Pohja

  • 100 g margariinia
  • 3/4 dl sokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää munaa ja vatkaa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2½ dl vehnäjauhoja (lisää jauhot ja sekoita taikinaksi, painele voideltuun piirakkavuokaan)
Mustikoita
  • 7-8 dl mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja (sekoita mustikat ja jauhot ja levitä pohjan päälle)
Rahkaseos
  • 2 munaa (vatkaa rakenne rikki)
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 1 dl maitoa (lisää rahka ja maitoa ja sekoita tasaiseksi, kaada mustikoiden päälle)
tai
  • 2 munaa (vatkaa rakenne rikki)
  • 2 prk maitorahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti