29.2.2016

Lyyra-pikkuleivät

Kirjoitukset eivät ole vielä edes kunnolla alkaneet, mutta pikkuleipiä voi jo leipoa. Pursotetuista lyyristä tuli ihan hauskoja, vaikka jokainen onkin vähän erilainen. Aikaa vievää puuhaa, mutta mukavaa. Paistettuja pikkuleipiä tuli 300, joista osa syötiin siltään ja osa täytettynä, pakastimeen päätyi 90 täytettyä ja koristeltua. Kestävät hyvin pakastamisen täytteen ja pikeerin kanssa.

Tällä samalla ohjeella olen tehnyt sydämiä, autoja ja perhosia.








Suklaapikkuleivät (150 kpl pieniä, halkaisija 3 cm)


Taikina
  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 munaa (lisää munat yksitellen ja vaahdota vielä)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunti. Kaulitse, ota muotilla pikkuleipiä ja paista 200 C n. 5 minuuttia.
Täyte
  • 1 dl sokeria
  • 4 tl perunajauhoja (sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa)
  • 1 3/4 dl vispikermaa
  • 2 keltuaista (lisää kerma ja keltuaiset, kuumenna hellalla, kunnes sakenee, anna jäähtyä)
  • 175 g voita (notkista voi ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin)
  • 3 tl vaniljasokeria (lisää sokeri ja täytä pikkuleivät veitsellä)
Pikeeri lyyrapursotuksiin
  • 1 kananmunan valkuainen
  • n. 2 dl tomusokeria (lisää valkuaiseen 1 dl tomusokeria, vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia ja lisää sitten tomusokeria niin, että tulee sopivan paksuista, pursota 0-tyllalla)
Ohje: Kinuskikissan Tominot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti