Tällä samalla ohjeella olen tehnyt sydämiä, autoja ja perhosia.
Suklaapikkuleivät (150 kpl pieniä, halkaisija 3 cm)
Taikina
- 250 g voita
- 3 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 2 munaa (lisää munat yksitellen ja vaahdota vielä)
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa tunti. Kaulitse, ota muotilla pikkuleipiä ja paista 200 C n. 5 minuuttia.
Täyte
- 1 dl sokeria
- 4 tl perunajauhoja (sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa)
- 1 3/4 dl vispikermaa
- 2 keltuaista (lisää kerma ja keltuaiset, kuumenna hellalla, kunnes sakenee, anna jäähtyä)
- 175 g voita (notkista voi ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin)
- 3 tl vaniljasokeria (lisää sokeri ja täytä pikkuleivät veitsellä)
Pikeeri lyyrapursotuksiin
- 1 kananmunan valkuainen
- n. 2 dl tomusokeria (lisää valkuaiseen 1 dl tomusokeria, vatkaa sähkövatkaimella 3 minuuttia ja lisää sitten tomusokeria niin, että tulee sopivan paksuista, pursota 0-tyllalla)
Ohje: Kinuskikissan Tominot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti