7.7.2016

Kasvispiirakka pellava-ruispohjalla

Tämä pohja on niin hyvä! Rapea ja maistuva. Ja on täytekin hyvä. Melkein saman piirakka täällä.


Kasvispiirakka pellava-ruispohjalla

Pohja
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1½ vehnäjauhoja (sekoita kuivat aineet)
  • 200 g voita (sekoita kuivat aineet ja voi yleiskoneessa)
  • ½ dl kylmää vettä (sekoita taikinaksi)
Kaulitse taikina ja laita voideltuun piirakkavuokaan.

Parsakaali-feta-pinaattitäyte
  • 1 porkkana (siivuta)
  • 2 valkosipulin kynttä (pieni ja kuullota porkkanan kanssa paistinpannulla)
  • 200 g parsakaalia (leikkaa pieniksi palasiksi)
  • 100 g kukkakaalia (leikkaa pieniksi palasiksi)
  • 200 g feta-kuutioita (laita pohjan päälle, porkkana, valkosipulit, parsakaalit, kukkakaalit ja fetakuutiot)
  • suolaa
  • pippuria (ripottele pinnalla suolaa ja pippuria)
  • 150 g pakastepinaattia (sulata)
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (sekoita pinaatti, munat, kerma ja juusto ja kada täytteiden päälle)
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti