5.7.2016

Raparperipiirakkaa pellillä

Kuvan laatu ei ole näissä kovin hyvä. Kännykkäkameralla räpsitty ja linssi varmaan jauhoissa ja rasvassa. Mutta piirakka on sitäkin parempaa ja todella nopea ja helppo. Tämän tekee vaikka ruuanlaiton ohessa, laittaa uuniin kun alkaa syömään ja valmistuu sopivasti jälkkäriksi. Kuumaa piirakkaa kylmän jäätelön kanssa.






Raparperipiirakkaa pellillä

Muruseos

  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 4½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 250 g voita (sulata ja sekoita kuiviin aineisiin, kauha riittää sekoitukseen)
Ota 4 dl muruseosta erikseen pintaa varten.

Taikina
Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen
  • 3 dl maitoa tai kermaa (sekoita käsivispilällä, muutamat möykytkään ei haittaa)
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle (kuvista se puuttuu, kun oli päässyt loppumaan). Laita taikinan päälle runsaasti pilkottuja raparpereja ja ripottele pinnalle kanelia.
Lopuksi muruseos pinnalle.
Paista 200 C puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti