26.7.2016

Mustikkapiirakka

Pohjataikinassa hiukan ruisjauhoja ja ruisleseitä. Vähän liian murea letitykseen, mutta kun kerran aloitin niin pitihän se loppuun asti tehdä, vaikka ei meinannut kestää pöydältä vuokaan siirtämistä. Piilotin tällä kertaa rahkan mustikoiden alle. Leivinjauhe saattoi unohtua taikinasta. Noh ei se haittaa - piirakka kainaloon ja mökille!





Mustikkapiirakka

Taikina
  • 100 g voita 
  • 3/4 dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
  • ½ dl ruisleseitä
  • ½ dl ruisjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Kaulitse ja nosta voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Leikkaa reunoilta ylimääräiset taikinat pois ja letitä ne reunakoristeeksi

Rahkatäyte
  • 1 muna
  • 200 g vaniljarahkaa
  • ½ dl vispikemaa (sekoita kaikki aineet ja kaada piirakkapohjan päälle)
Pinnalle 9 dl mustikoita. Jos ovat kovin vetisiä sekoita niihin perunajauhoja.

Paista 200 C vajaa puolituntia. Anna hiukan jäähtyä ja hyytyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti