Mustikkapiirakka
Taikina
- 100 g voita
- 3/4 dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
- 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
- ½ dl ruisleseitä
- ½ dl ruisjauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Kaulitse ja nosta voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Leikkaa reunoilta ylimääräiset taikinat pois ja letitä ne reunakoristeeksi
Rahkatäyte
- 1 muna
- 200 g vaniljarahkaa
- ½ dl vispikemaa (sekoita kaikki aineet ja kaada piirakkapohjan päälle)
Pinnalle 9 dl mustikoita. Jos ovat kovin vetisiä sekoita niihin perunajauhoja.
Paista 200 C vajaa puolituntia. Anna hiukan jäähtyä ja hyytyä ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti