19.7.2016

Välimeren leipä

Maistuva leipä, jossa on runsaasti täytteitä. Pestoa, juustoraastetta, aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa, tomaattia ja tuoretta basilikaa.

Ohje maku.fi, alkuperäinen ohje Vappu Pimiältä. Käytin grahamjauhojen sijaan sämpyläjauhoja.










Maistuu avocadopastan kanssa tai ihan vaan siltään.

Välimeren leipä

Taikina
  • 5 dl vettä (kuumenna 42 asteiseksi)
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia (lisää suola ja siirappi)
  • 1 pss kuivahiivaa (sekoita hiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita taikinaan)
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • 7 dl vehnäjauhoja (vaivaa jauhot taikinaan)
  • ½ dl öljyä (lisää taikinaan)
Anna kohota kaksikertaiseksi eli tunnin ajan. Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 x 40 cm).

Täyte
  • 90 g pestoa (levitä taikinan päälle)
  • 150 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 95 g aurinkokuivattuja tomaatteja (paloittele)
  • 125 g mozzarelajuustoa (paloittele)
  • 250 g kirsikkatomaatteja (viipaloi)
  • ½ ruukkua basilikan lehtiä (leikkaa palasiksi)
Laita täytteet taikinalevyn päälle. Jätä yläreuna paljaaksi. Rullaa pötköksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle ja taivuta kranssiksi, yhdistä päädyt. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja pintaan. Paista 220 C 20 minuuttia, vähennä lämpoä 175 C ja paista vielä 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti