4.4.2015

Baileys-hyytelökakku kermaruusuilla


Näistä on Baileyskakku tehty - kermavaahdosta, mascarponejuustosta, tomusokerista ja valkuaisista. Ja Baileysistä.


Paperi kokonaan pois alta, niin on kauniimpi kuin leikattuna.
Näitä ruusuja pursotettiin tyttären kanssa niin innoissaan, ettei muistettu yhtään kuvaa otta tekovaiheista.


Baileys-hyytelökakku

Pohja
  • 300 g Domino-keksejä (murskaa)
  • 75 g margariinia (sulata, sekoita kekseihin ja painele irtopohjanvuokaan paperin päälle)
Täyte
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1½ dl tomusokeria 
  • 2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa (lisää kermaan sokeri ja juusto)
  • 3 valkuaista (vatkaa vaahdoksi ja lisää täytteseen)
  • 1 dl Baileys-kermalikööriä (Lisää puolet likööristä täytteseen. Kuumenna puolet likööristä ja sulata siihen liivatteet, lisää täytteseen ohuena nauhana.)
Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ohje Kinuskikissalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti