12.4.2015

Sydänkermakakku kermaruusuilla

Eilen kuorrutin Aatelilla 2 kakkua ja tässä niistä toinen. Perinteinen kermakakku.

Vuokaan täyttäminen.
Matala vuoka, mutta korkea kakku.



Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aneet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä sydänvuoassa 175 C 40 minuuttia.

Daim-vadelmatäyte

  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 250 g mascarponejuusta
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää juusto ja sokerit)
  • 112 g Daim-patukoita (rouhi veitselä ja lisää täytteeseen)
  • vadelmahilloa
Leikkaa kakku neljään osaan (3 väliä). Kostuta sitruunalimpparilla. Vadelmahilloa ohut kerros ja sitten 1/3 täytteestä. Toiset välit samalla tavalla.

Pinta
  • 8 dl vispikermaa (vatkaa kovaksi vaahdoksi)
  • sokeria
Korinpohjapursotuksen vaihekuvat täällä ja video täällä, tosi aika reippaassa tahdissa.

Kermaruusut
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • sokeria
  • 1 rkl vaniljakreemijauhetta (lisää siivilän läpi kermavaahtoon)
Ruusun pursotusohjeet täällä. Ruusujen alla vihreitä koristerakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti