Tartaletit pitää syödä pian täyttämisen jälkeen, jottei kuppi pehmene. Nyt testasin suklaalla "eristämistä" ja hyvin toimi. Paistetut pohjat voidellaan sisäpuolelta sulatetulla suklaalla ja annetaan kovettua. Suklaa estää täytteen kosteuden imeytymästä pohjaan ja antaa samalla hyvää makua.
Vastaavanlainen tartalettitaikinen ohje täällä.
Minitartaletit
- 200 g voita
- 150 g sokeria
- 1 muna
- ½ tl leivinjauhetta
- 300 g vehnäjauhoja
Aineet yleiskoneessa sekaisin. Kaulitse, ota muötilla ympyröitä, painele peltiseen minimuffinssivuokiin, tee haarukalla reikiä ja paista 180 C noin 8 minuuttia.
Voitele jäähtyneet kupit sulatetulla suklaalla ja anna kovettua seuraavaan päivään. Suklaa estää kupin vettymisen. Täytä haluamallasi täytteellä, nyt laitoin kermavaahtoa, vaniljarahkaa, sokeria ja viinimarjoja murskattuna. Koristeeksi pari marjaa.
Sinun leivokset näyttää niin hyvältä!
VastaaPoistaOi kiitos :)
Poista