28.4.2015

Kolme suolaista piirakkaa

Aloin tekemään viikonloppuna kahta piirakkaa - kinkku ja feta-parsakaali. Asian nopeuttamiseksi tein molempiin saman pohjataikinan. Vuorasin kaksi vuokaa ja leikkasin reunat taikinapöyrällä ja taikinaa jäi niin paljon yli, että siitä sai vielä kolmannen piirakan. Mutta mitä täytteeksi? Jääkaapista löytyi pizzasta yli jäänyttä jauhelihaa, valmiiksi paistettuna ja maustettuna siis. Juustoraastetta, maitoa ja munia sekaan ja hyvä piirakka tuli. Kiertoilmassa paistuivat vielä yhtä aikaa, joten melkein tuli kolme yhdellä iskulla.


Ikean piirakkavuoka, josta valmis piirakka oli helppo nostaa irtonaisen pohjan avulla pois.
Kaikki yhtä aikaa esipaistumaan.
Alhaalla vasemmalla kinkkutäyte, ylhäällä vasemmalla jauhelihatäyte,
oikealla esikeitetyt parsakaalit, tomaatit ja fetat kasvispiirakkaan.





Taikina
  • 1 dl vehnäleseitä
  • 7 dl vehnäjauhoja (sekoita leseet ja jauhot)
  • 400 g margariinia (sekoita margariini sekaan yleiskoneella)
  • 3 rkl vettä (lisää lopuksi vesi)
Voitele ja korppujauhota 3 vuokaa. Kaulitse taikina ja laita vuokiin. Leikkaa reunat taikina pyörällä. Esipaista kiertoilmauunissa 180 C 10 minuuttia.

Kinkkutäyte
  • 300 g palvikinkkua (kuutioi)
  • 150 g ruohosipulituorejuustoa
  • 3 munaa (vatkaa rakenne rikki)
  • 2/4 dl vispikermaa
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 3 dl punaleimaemmantal juustoraastetta
  • oreganoa
  • mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset ja kaada esipaistetun pohjan päälle.

Jauhelihatäyte
  • jauhelihaa (paista, mausteeksi sipulia, valkosipulia, tomaattisosetta, pizzamaustetta, suolaa, pippuria) 
  • 2 munaa
  • 1½ punaleimaemmantal-juustoa
  • ½ prk valkosipulituorejuustoa
  • 2 dl maitoa
Sekoita kaikki ainekset ja kaada esipaistetun pohjan päälle.

Feta-parsakaalitäyte

  • 200 g parsakaalin kukintoja (keitä 3 minuuttia suolatussa vedessä)
  • 150 g fetajuustoa
  • 8 kirsikkatomaattia siivuina (laita parsakaali, fetat ja tomaattit paistetun pohjan päälle)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 0,5 tl suolaa (sekoita juustoraaste, kerma, muna ja suola ja kaada täytteiden päälle)

Kaikki piirakat yhtä aikaa kiertoilmauuniin. Paista noin puoli tuntia 180 C.

5 kommenttia:

  1. Hei! Täällähän on vaikka mitä kivoja ohjeita. :) Haluaisin tehdä pellillisen feta-parsakaalipiirakkaa juhliin, monikokertaisena taikina ja pohja tuolloin tehdään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla :)
      Pellilliseen voit tehdä tämän ohjeen http://pienitaykkari.blogspot.fi/2015/03/fetaparsakaalipiirakka_23.html
      kaksinkertaisena.
      Voit kokeilla myös näin juhliin
      http://pienitaykkari.blogspot.fi/2015/05/fetaparsakaalipiirakkaa.html
      mutta siinä on hiukan enemmän näpäräämistä.
      Mukavia juhlia!

      Poista
    2. Ei avautunut tuosta ylemmästä laittamastasi linkistä muuta kuin kuva? Teenkö siis tällä sivulla näkyvän pohjan ja täytteen kaksinkertaisena? Tyhmä kyselee.. :D
      Täytyy tehdä myös tuo kinkkupiirakka pellillisenä, kaksinkertaisena sekin siis? Kiitos jo etukäteen..:)

      Poista
    3. Sori, tässä oikea linkki http://pienitaykkari.blogspot.fi/2015/03/fetaparsakaalipiirakka.html
      Pellille sopiva määrä on tämä ohje kaksinkertaisena.

      Kinkkupiirakkaa olen tehnyt pellillä, joten tässä linkki sopivaan resepti. http://pienitaykkari.blogspot.fi/2015/05/kinkkupiirakka-pellilla.html

      Paprika-porkkana-piirakkaa voin myös lämpimästä suositella. Tosi hyvä ja helppo tehdä pellillä ja leikata palasiksi.
      http://pienitaykkari.blogspot.fi/2015/06/kasvispiirakkaa-pellilla.html

      Herkullisia juhlia :)

      Poista
    4. Kiitos vaivannäöstä, huomenna urakoimaan! :)

      Poista