15.4.2015

Lähes jauhoton appelsiinikakku

Romaania lukiessa tuli vastaan niin outo resepti, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Ensin piti kyllä googlettaa, että oikeastiko appelsiini keitetään ja soseutetaan kuorineen päivineen.

Jane Green: Vuosi maalla.
Kokonaista appelsiinia keitetään tunti.
Pehmyt, kuuma appelsiini soseutetaan.
Kakun pinnalla siivilöityä appelsiinimarmeladia.
Lopputulos oli kostea ja mehevä kakku.
Lähes jauhoton appelsiinikakku
  • 1 appelsiini (Keitä kokonaisena tunti. Halkaise ja poista siemenet. Soseuta kuorineen.)
  • 3 munaa
  • 2,4 dl tomusokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 2,4 dl mantelijauhetta
  • 0,6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja soseutettu appelsiini taikinaan)
Paista voidellussa irtopohjavuoassa (halkaisija 16 cm) 180 C 45 minuuttia.

Pinnalle
  • 1,2 dl appelsiinimarmeladia (kuumenna kattilassa ja siivilöi kuoret pois, levitä paksu mehu kakun päälle)
  • tomusokeria (siivilöi pinnalle)
Appelsiinikermavaahto
  • 2 dl vispikermaa
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • sokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti