Romaania lukiessa tuli vastaan niin outo resepti, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Ensin piti kyllä googlettaa, että oikeastiko appelsiini keitetään ja soseutetaan kuorineen päivineen.
|
Jane Green: Vuosi maalla. |
|
Kokonaista appelsiinia keitetään tunti. |
|
Pehmyt, kuuma appelsiini soseutetaan. |
|
Kakun pinnalla siivilöityä appelsiinimarmeladia. |
|
Lopputulos oli kostea ja mehevä kakku. |
Lähes jauhoton appelsiinikakku
- 1 appelsiini (Keitä kokonaisena tunti. Halkaise ja poista siemenet. Soseuta kuorineen.)
- 3 munaa
- 2,4 dl tomusokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 2,4 dl mantelijauhetta
- 0,6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja soseutettu appelsiini taikinaan)
Paista voidellussa irtopohjavuoassa (halkaisija 16 cm) 180 C 45 minuuttia.
Pinnalle
- 1,2 dl appelsiinimarmeladia (kuumenna kattilassa ja siivilöi kuoret pois, levitä paksu mehu kakun päälle)
- tomusokeria (siivilöi pinnalle)
Appelsiinikermavaahto
- 2 dl vispikermaa
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti