13.4.2015

Koivu-pikkuleivät

Piha on vielä täynnä lunta, mutta odotan jo kesää. Kaunista tarjottavaa, kun saisi vielä koivunlehtiä koristeeksi. Ja hyviäkin - ässien taikina ja pinnalla valkosuklaata. 







Koivu-pikkuleivät

  • 400 g sokeria
  • 250 g voita (vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksittellen, jatka vatkaamista)
  • 1½ dl vispikermaa (lisää taikinaan)
  • 700 g (vajaa 11 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • kanelia (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti, Pyörittele tangoiksi ja paista 200 C n. 7 minuuttia. Dippaa jäähtyneet "halot" valkosuklaassa. Ei päätyihin saakka, eihän siellä tuohta ole. Pursota tummaa suklaata 0-tyllalla koivun viivoiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti