9.5.2015

Äitienpäiväkakku: kermaa ja marjoja

Tuoreita mansikoita! Nyt niitä taas saa, vaikka monen mutkan kautta jouduinkin niitä metsästämään. Pakastimesta on viime kesän mansikat syöty, joten sisällä on kaupan lakkahilloa. Röyhelöpursotus tehty ruusutyllalla, kurkkaa videokin.




Kuohkea ja tasainen pohja.

Lakkahilloa välissä ja täytteessä.

Jääkaappiin hyytymään.
Vuokaan täyttämällä kakusta tulee tasainen.

Kermavaahto pintaan.

Röyhelöpursotusta.



Suklaaviivoja.

Marjat päälle.

Ja syömään! Onnea äidit jo etukäteen :)
Äitiepäiväkakku, kermaa ja marjoja

Pohja
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aneet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 22 cm vuoassa 175 C noin 40 minuuttia. Anna seisoa seuraavaan päivään vuoan alla.

Lakkatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 prk (400 g) lakkahilloa (lisää rahka, sokeri ja hillo, sekoita)
  • tilkka sitruunalimpparia (kuumenna ja liota liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Tein kakkuun kolme väliä. Kostutus sitruunalimpparilla, jokaiseen väliin 1/3 purkki lakkahilloa ja 1/3 osa lakkatäytteestä. Lakkahilloa menee siis yksi purkki täytteeseen ja toinen purkki suoraan väliin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kuorrutus
  • 7 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • vaniljasokeria
  • 3 rkl vaniljakreemijauhetta (lisää pursotuksessa käytettävään vaahtoon)
Levitä kerma kakun pinnalle. Lisää vaniljakreemijauhe loppukermaan ja pursota. Päälle maitosuklaaviivoja 0-tyllalla ja tuoreita marjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti