22.5.2015

Fetaparsakaalipiirakkaa minimuffinssivuokiin

Juhliin pieniä suupaloja. 






Takana oleviin laitoin ensin täytteet ja sitten nesteen. Etummaisiin ensin neste ja sitten täytteet.
Fetaparsakaalipiirakka (48 kpl)

Pohja
  • 200 g margariinia
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita margariini, leseet ja jauhot)
  • 1½ rkl vettä (lisää vesi)
Voitele minimuffinssivuoat pullorasvalla. Kaulitse taikina, ota muotilla palasia ja painele ne vuokiin. Tee haarukalla reikiä. Esipaista pohjia 10 minuuttia 200 C.

Täyte
  • 200 g parsakaalin kukintoja (keitä 3 minuuttia suolatussa vedessä)
  • 150 g fetajuustoa
  • kirsikkatomaattia siivuina (laita parkaalia, fetaa ja tomaattia jokaiseen minivuokaan)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 muna
  • 0,5 tl suolaa (sekoita juustoraaste, kerma, muna ja suola ja kaada täytteiden päälle)
Paista 200 C noin puoli tuntia. Nostele vuoista pikkulusikan avulla.

2 kommenttia:

  1. Tuo muotilla tehty pohja näyttää ensin aika pieneltä, mutta valmiina ilmeisesti ok. Mietin, että tuleeko täyte (neste) helposti yli? Myydäänkö noita minimuffinssivuokaan sopivia muotteja jossain? Kiitokset hyvistä vinkeistä lakkiaisjuhliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja tosiaankin näyttää pieneltä, mutta ei ole todellisuudessa. Nestekin on pysynyt kyydissä. Jostain leivontatarvikekaupasta olen ostanut nuo muotit, mutta voit toki käyttää mitä tahansa pyöreää piparkakkumuottia tai vaikka kuoharilasia. Kiva kuulla, että vinkeistä on ollut apua ja ihanaa kevättä sinulle :)

      Poista