Hyviä ja houkuttelevia! Pohjat paistoin jo aikaisemmin, edellisenä päivänä suklaapinta ja tarjoilupäivänä vaniljatäyte ja hedelmät & marjat.
Sulatettua tummaa suklaata ohut kerros tartaletin pintaan kovettumaan. |
Hieno murotaikina (Pâte sablée)
- 200 g vehnäjauhoja
- 200 g voita pieneksi paloiteltuna ja hieman pehmenneenä
- 100 g tomusokeria siivilöitynä
- hyppysellinen suolaa
- 2 keltuaista
Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa.
Kaulitse ohueksi leikkaa pyöreitä palasia ja laita vuokiin. Tee haarukalla reikiä pohjaan ja paista kunnes saa vähän väriä (noin. 8 minuuttia) 180 C. Tasaisemman lopputuloksen takaamiseksi voit laittaa toisen metallivuoan päälle paistamisen ajaksi. Anna jäähtyä. Paistetut pohjat säilyvät huoneen lämmössä peltirasiassa muutaman päivän, jos haluat tehdä ennakkoon. Tai tietenkin pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Pohjien teko näkyy myös täällä.
Voitele sulatetulla suklaalla. Anna kovettua. Suklaan voi jättää poiskin, mutta estää hyvin pohjan pehmentymisen ja antaa samalla lisämakua.
Vaniljatäyte (Crème pâtissière)
- 6 keltuaista
- 125 g sokeria
- 40 g vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko pitkittäin halkaistuna
Vatkaa keltuaiset ja 1/3 sokerista. Lisää jauhot ja vatkaa hyvin vispilällä.
Kuumenna maito, loput sokerista ja vaniljatanko kattilassa. Heti kun alkaa kiehua, kaada maitoseos keltuaisseokseen ja vatkaa samalla. Kaada sitten koko seon takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Lusikoi paksuuntunut täyte leivosvuokiin, jos täyte on liian kuumaa suklaa vähän sulaa, mutta ei se haittaa, nopeasti vaan jääkaappiin ennen koristelua. Ripottele pinnalle tomusokeria, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Päälle marjoja tai hedelmiä. Näissä oli kiiviä, päärynää ja ananasta ja punaisia viinimarjoja piristykseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti