Värjättyä marenkia (valkuaista ja sokeria) |
Valmis taikina |
Pinta on kuiva eikä tartu sormeen. Nyt paistumaan. |
Macarons (30-40 kpl)
- 125 g mantelijauhetta (siivilöi isot muruset pois tai pyöräytä tehosekoittimessa)
- 225 g (3½ dl) tomusokeria (sekoita mantelijauheeseen)
- 100 g (3 munaa) valkuaista
- 25 g (vajaa ½ dl) sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi)
- pinkkiä elintarvikeväriä (lisää väri valkuaisvaahtoon, lisää jauhoseos ja sekoita niin, että sekoittuu kunnolla)
Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle ympyröitä (halkaisija reilu 3 cm). Pursota ympyröihin taikinaa. Anna kovettua 20-30 minuuttia, pinnan on oltava kuivan kova ennen paistamista. Paista 130-140 °C vajaa 15 minuuttia. Irrota leivinpaperista vasta jäähtyneinä.
Täyte
- 130 g valkosuklaata (paloittele)
- vajaa ½ dl mansikan mehua (laita suklaa ja mehu samaan kuppiin ja kuumenna mikrossa, sekoita tasaiseksi)
Valitse saman kokoiset puoliskot ja liimaa täytteellä yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti