10.5.2015

Äitienpäiväkakku: suklaata ja marjoja

Hyvää äitienpäivää! Suklaa- ja kermakakkua samanlaisilla koristeilla.

Kermakakun ohje täällä.




Tiivis ja suklainen pohja.

Täytteessäkin suklaata.

Kaakaokermavaahtoa reunoille.

Kermaan sulatettua suklaata päälle.

Suklaalla viivoja ja mansikat päälle.

Pari vadelmaa, mustikkaa ja sitruunamelissan lehteä.

Lisää kuvateksti
Äitienpäiväkakku, suklaata ja marjoja

Pohja
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 dl kaakaojauhetta
  • 1/3 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 5 valkuaista
  • 1 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Paista 175 C n. 45 minuuttia, vuoan halkaisija 16 cm. Pohja nousi vähän koholle, mutta tasoittui, kun kumosi pöydälle ja laittoi vuoan ja painon päälle vähäksi aikaa. Anna seisoa vuoan alla seuraavaan päivään.

Suklaatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 250 g tummaa suklaata (tai maitosuklaata) (sulata ja lisää täytteeseen)
  • tilkka sitruunalimppari (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Vuoakaan kelmu ja täyte kakku sinne. Kolme väliä eli kakku neljään osaan. Kostutus sitruunalimpparilla, väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Reunoille
  • 2 dl kermaavaahtoa (vatkaa vaahdoksi)
  • vaniljasokeria
  • kaakaojuomajauhetta (ei tummaa kaakaota)

Päälle
  • 3/4 dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 140 g maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa, sekoita että sulaa tasaiseksi, kaada kakun päälle, valuta vähän reunoille)
Sulatetulla maitosuklaalla viivoja ja marjat päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti