27.6.2015

Halonhakkuu-suklaatäytekakku

Mies, joka on aina hakannut halkoja, saa 60-vuotispäivilleen halonhakkuukakun. Koristetoiveena oli pölkky ja kirves, kakun tein pölkyksi. Raavaasta miehestä löytyy pehmeäkin puoli, joten laitoin koristeeksi kirveen lisäksi myös perhosen ja leppäkertut.

Kakussa on suklaata yli kilo. Pohjassa 300 g, täytteessä 500 g ja pinnalla 280 g. Lisäksi kymmenen munaa ja melkein litra kermaa. Kakku ei ole mikään kevytkakku, siitä riittää isommallekin porukalle.


Pohjaan keltuaisvaahtoa, valkuaisvaahtoa, jauhoja, kaakaojauhetta ja margariiniin sulatettua suklaata.

Täytteeseen ½ kiloa suklaata (kuvassa ei ole koko määrä), kermaa, vaniljarahkaa ja vadelmahilloa.

Vuosirenkaita synttärikakkuun.

Kakkupohjasta kirveen sisus.


Elintarviketussilla teksti kirveen varteen.


Sokerimassasta leppäkertut
Olkoon nämä vaikka Hemppa ja hänen vaimonsa.



Onnea Hemppa!

Suklaatäytekakku

Pohja
  • 300 g voita
  • 300 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 2 dl sokeria
  • 10 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaakaojauhetta
  • 2/3 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 10 valkuaista
  • 2 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Vuoan halkaisija 26 cm. Paista 175 C reilu tunti. Leikkasin pohjan neljään osaan eli kolme väliä täyteelle. Pohjasta riitti vielä ylimääräinen ohut siivu kirveen sisukseksi.

Suklaatäyte
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
  • 8 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 400 g vaniljarahkaa
  • 2 rkl vaniljasokeria (lisää rahka ja sokeri)
  • 500 g tummaa suklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • tilkka limpparia (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)

Kostutus sitruunalimpparilla, kolmeen väliin vadelmahilloa ja suklaatäytettä. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 1½ dl vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumapisteeseen)
  • 280 g maitosuklaata (paloittele ja lisää kuumaan kermaan, sekoita kunnes sulaa tasaiseksi)
Kaada kakun päälle ja tasoita reunat veitsellä. Vetele haarukalla pystyviivoja puunkaarnaksi. Laita jääkaappiin kovettumaan ja tee vasta sen jälkeen vuosirenkaat. Päällinen ei kovetu kivikovaksi, joten onnistuu terävällä terällä vetämällä.

Koristeeksi sokerimassalla peitettu kakkupohjakirves, suklaaperhonen ja sokerimassaleppäkertut ja -lehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti