28.6.2015

Minitartaletit

Ihanan pieniä juhlissa tarjottavia. Pohjat paistoin jo aikaisemmin pakastimeen, kahta päivää ennen juhlia eristin kupit sulalla suklaalla ja päivää ennen juhlia keitin täytteen, täytin ja koristelin.






Minitartaletit

Hieno murotaikina (Pâte sablée)
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 200 g voita pieneksi paloiteltuna ja hieman pehmenneenä
  • 100 g tomusokeria siivilöitynä
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 keltuaista
Aineet yleiskoneessa sekaisin. Kaulitse, ota muötilla ympyröitä, painele peltiseen minimuffinssivuokiin, tee haarukalla reikiä ja paista 180 C noin 8 minuuttia.

Sulata (maito)suklaata ja sivele kupin sisäseinät sillä. Anna kovettua. Suklaa vähentää kupin vettymistä.

Vaniljatäyte (Crème pâtissière)
  • 6 keltuaista
  • 125 g sokeria 
  • 40 g vehnäjauhoja 
  • 5 dl maitoa (punaista)
  • 1 vaniljatanko pitkittäin halkaistuna tai vaniljaa myllystä
Vatkaa keltuaiset ja 1/3 sokerista. Lisää jauhot ja vatkaa hyvin.
Kuumenna maito, loput sokerista ja vaniljatanko kattilassa. Heti kun alkaa kiehua, kaada maitoseos keltuaisseokseen ja vatkaa samalla. Kaada sitten koko seon takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kuuma täyte sulattaa suklaan, joten anna jäähtyä, mutta sekoittele jäähtymisen aikana, ettei jämähdä. Lusikoi paksuuntunut täyte leivosvuokiin. 

Päälle esim. kiiviä, pakastimesta punaisia viinimarjoja  ja tuoreita pensasmustikoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti