Mansikkasisus. |
Näiden päälle vaniljatäyte ja sen päälle mansikkamehupäällinen. |
Mansikka-vanilja-hyytelökakku
sama ohje kuin aikaisemmin, mutta kirjoitin sen kuitenkin vielä tähän
Pohja
- 2 pötköä Dominokekseja (murskaa)
- margariinia (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.
Mansikkatäyte
- 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- vajaa litra pakastemansikoita (sulata, valuta liemi pois ja soseuta)
- 2 dl vispikermaa (vaahdota)
- 1 prk rahkaa
- ½ dl sokeria
- tilkka mansikkamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Laita ison irtopohjavuoan pohjalle, keksipohjan päälle, pienempi irtopohjavuoan (20 cm) reunat. Reuna tulee ylösalaisin eli tasaisempi sisäpuoli alaspäin, jotta saat sen myöhemmin nostettua pois. Anna mansikkatäytteen hyytyä tunti. Nosta sitten reuna pois.
Aseta halutessasi muovireunus ison vuoan reunaan. Asettele puolikkaita tuoreita mansikoita reunalle. Laita tiiviisti reunaa vasten, jotten vaniljatäyte pääse valumaan mansikoiden ja reunan väliin.
Vaniljatäyte
- 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
- 3 dl vaniljajogurttia
- vaniljasokeria
- sokeria (sekoita jogurtti ja sokerit kermavaahtoon)
- tilkka vettä ja sitruunamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteseen)
Kaada hyytyneen mansikkatäytteen ja reunamansikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa tunti.
Mehupäällinen
- 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
- 4 d mansikkamehua
- sokeria
Kuumenna tilkka mansikkamehusta ja sulata siihen liivatteet, Kaada liivateseos mehuun ja sekoita. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Irroita vuoka seuraavana päivänä. Vetäise pohjalevykin paperin alta pois. Ota myös paperi pois kakun alta taitettuna vetäen.
Koristele mansikoilla ja suklaakiehkuroilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti