17.6.2015

Lime-valkosuklaahyytelökakku

Tämä oli viime sunnuntaina rippijuhlissa, mutta sopisi tulevaan juhannukseenkin vihreän värinsä vuoksi. Hyytelökakku ovat nopeampi tehdä kuin täytekakku, joten juhannukseksi ehtii loistavasti. Ekaa kertaa tein juuri tällä ohjeella ja tykkäsin. Kirpeä lime ja makea valkosuklaa täydentävät toisiaan.

Kiivit reunoille ennen täytteen kaatamista.


Tasoittelin täytteen niin, että kiivit peittyivät.

Koristeeksi kiiviä ja valkosuklaakoristeita. Kiehkuran teko täällä ja perhosen pursotusta näkyy täällä.



Lime-valkosuklaahyytelökakku 

Pohja
  • 2 pkt kaurakeksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • (75 g) margariinia (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele kostea muruseos irtopohjavuokaan (24 cm) leivinpaperin päälle. 
Leikkaa kiivistä viipaleita ja asettele tiukasti reunaa vasten.

Täyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 1 prk valkosuklaa-lime-rahkaa
  • 1 prk (200 g) maustamaton tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää rahka, juusto ja sokeri)
  • 1 levy (130 g) valkosuklaata (sulata mikrossa ja lisää täytteeseen)
  • 1 lime (raasta kuori ja lisää täytteeseen ja purista mehua ½ dl)

Sulata liivatteet kuumaan limemehuun ja kaada ohuena nauhana täytteseen. Kaada täyte vuokaan ja varmista, että kiivit pysyvät tiukasti reunaa vasten. Anna hyytyä jääkaapissa tunti.

Pinta
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 1 limen mehu (½ dl)
  • lisää mehuun vettä niin, että nestettä on yhteensä 4 dl
  • vihreää elintarvikeväriä
  • hiukan sokeria
Kuumenna tilkka pinnan mehua mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Kaada takaisin mehun sekaan ja sekoita hyvin. Kaada jääkaapissa hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irroita varovasti vuoasta ja laita koristeet päälle.

Ohje Tarun taikakakuista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti