Suklaata ihan tolkuttomasti joka kohdassa. Pohjassa 300 g, täytteessä 500 g ja pinnalla 200 g eli tasan kilo koko kakussa. Kakusta tuli niin painava, että piti ihan mielenkiinnosta punnita se. 4 kiloa! Riittää siinä syömistä raksamiehille.
Aateli-suklaatäytekakku (laktoositon)
Pohja
- 300 g laktoositonta margariinia
- 300 g tummaa laktoositonta suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
- 2 dl sokeria
- 10 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2/3 dl kaakaojauhetta
- 2/3 dl perunajauhoja
- 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
- 10 valkuaista
- 2 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Suklaatäyte
- 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
- 8 dl laktoositonta vispikermaa (vaahdota)
- 400 g vaniljarahkaa
- 500 g laktoositonta maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
- tilkka limpparia (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Suklaakuorrute
- 1,1 dl laktoositonta vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä)
- 200 g laktoositonta maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa kuumaan kermaan, sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle, levitä reunoille)
Koristeet
Sydänkäyrä ja teksti pursotettu tummalla suklaalla 0-tyllalla leivinpaperin päälle ja annettu kovettua. Nostele varovasti kakun päälle. Saha, akkuporakone ja vatupassi sokerimassasta, tekstit elintarviketusseilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti