12.1.2016

Aateli Remontit 10 v. -suklaatäytekakku

Aateli Remontit jatkaa synttäreitään tällä viikolla Kuopiossa, joten taas oli aihetta leipoa kakku. Onnea vielä!

Suklaata ihan tolkuttomasti joka kohdassa. Pohjassa 300 g, täytteessä 500 g ja pinnalla 200 g eli tasan kilo koko kakussa. Kakusta tuli niin painava, että piti ihan mielenkiinnosta punnita se. 4 kiloa! Riittää siinä syömistä raksamiehille.












Aateli-suklaatäytekakku (laktoositon)

Pohja
  • 300 g laktoositonta margariinia
  • 300 g tummaa laktoositonta suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 2 dl sokeria
  • 10 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2/3 dl kaakaojauhetta
  • 2/3 dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 10 valkuaista
  • 2 dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
Paista 175 C reilu tunti, vuoan halkaisija 26 cm. 

Suklaatäyte
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeäksi)
  • 8 dl laktoositonta vispikermaa (vaahdota)
  • 400 g vaniljarahkaa
  • 500 g laktoositonta maitosuklaata (sulata ja lisää täytteeseen)
  • tilkka limpparia (kuumenna ja sulata liivateet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)

Suklaakuorrute
  • 1,1 dl laktoositonta vispikermaa (kuumenna kattilassa kiehumispisteeseen ja ota pois liedeltä)
  • 200 g  laktoositonta maitosuklaata (lisää paloiteltu suklaa kuumaan kermaan, sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle, levitä reunoille)
Koristeet
Sydänkäyrä ja teksti pursotettu tummalla suklaalla 0-tyllalla leivinpaperin päälle ja annettu kovettua. Nostele varovasti kakun päälle. Saha, akkuporakone ja vatupassi sokerimassasta, tekstit elintarviketusseilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti