19.1.2016

Pataleipä

Pakkaspäivänä pataleipää tulikuumassa rautapadassa. Korvasin osa jauhoista ruisleseillä ja ruisjauhoilla. Liekö siinä ollut syy, ettei kohonnut kauheasti? Iltapalalla maistui kuitenkin nälkäisenä, vaikka karvas pettymys olikin huomata ensimmäisellä haukkauksella, että taisi muuten suola unohtua. Suosittelen lämpimästi pysymään tässä ohjeessa ja muistamaan myös suolan.




Pataleipä
  • ½ dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kuivahiivaa (sekoita kuivat aineet)
  • vajaa 4 dl vettä (lisää 42 C vesi)
Älä vaivaa taikinaa. Laita kulhon päälle kelmu ja anna kohota huoneen lämmössä 12-24 tuntia. Kohoamisen jälkeen tee taikinasta pallo jauhotetulla pöydällä ja anna kohota liinan alla puoli tuntia. Laita tyhjä pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 C. Öljyä kuuma pata ja laita taikina sinne. Paista kannen alla 30 minuuttia ja ilman kantta 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti